Yüksekova'da Rütbe Terfi Töreni

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak: 'Bütün kalbimle önce bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, sonra da Hakkari ilinde devleti temsil etme onurunu yaşayan bir devlet memuru olarak, sizlere teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.'

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova ilçesinde rütbe terfi törenine katıldı.

Vali Toprak, 3. Piyade Tümen Komutanlığındaki törende, tuğgeneralliğe terfi eden 34. Hudut Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Rafet Kılıç, 2. Hudut Tugay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Yasin Kalın ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nuri Öztürk ile bir üst rütbeye terfi eden bazı subay, astsubay ve uzman çavuşların rütbelerini taktı.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, meslek hayatında müstesna anlardan birini yaşadığını söyledi.

Geçen hafta katıldığı devir teslim törenlerini anımsatan Toprak, şöyle konuştu:

"Burada iki yıllık görev sürelerinde gece gündüz, kar, kış, soğuk, sıcak, yüksek rakım demeden, zorluklar karşısında söylenmeden verilen görevleri yapmak için canla başla çalışan 3 kahraman generalimizi yolcu ettik. Onların yerine de gerek özgeçmişleri okunduğunda gerekse 10 günlük süreç içerisinde edindiğimiz izlenimlere göre, gerçekten kendilerinden önce burada görev icra eden komutanlardan devraldıkları bu kutsal vazifeyi aynı heyecan cesaret ve kararlılıkla yürütecek yeni komutanlarımız ilimize gelmiş bulunuyor. Bu coğrafyada bu görevleri icra etmek bu terfilere layık olmak başlı başına bir ayrıcalıktır."

Zor bir bölgede görev yaptıklarına vurgu yapan Toprak, vatan, bayrak ve millet sevgisinin tarifinin zor olduğunu dile getirdi.

Mehmetçiğin bir insanın bir gün bile dayanamayacağı noktalarda ve üs bölgelerinde 20-30 gün görev yaptığına işaret eden Toprak, şöyle devam etti:

"Karşımızda eli kanlı bir örgüt olmak şartıyla görevlerinizi icra ediyorsunuz ve bunun sonunda da disiplininizden bir gram ödün vermiyorsunuz. Bütün kalbimle önce bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, sonra da Hakkari ilinde devleti temsil etme onurunu yaşayan bir devlet memuru olarak, sizlere teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bu kadar zorluk içerisinde görevi icra edip bir üst rütbedeki komutanı, bir generali, tümen komutanı, bir vali ziyarete geldiğinde sanki tatilden dönmüş gibi hiçbir zorluk yaşamamışçasına tekmilini verip karşılamasını yapmak, bu şekilde bir davranış sergileyebilmek, gerçekten inanılmaz bir şey. Başka hiçbir dünya üzerindeki kuruma nasip olmayacak bir hasrettir. İşte bu da Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyüklüğünü göstermektedir."

"Hiçbir Mehmetçiğin gözünde en ufak yılgınlık, yorgunluk, söylenme psikolojisi göremezsiniz." diyen Toprak, "Hepsi ateş gibi, çakı gibi görevine dört elle sarılmış kahramanların içerisinde bulunuyoruz. Burada iki buçuk yıllık dönemimde tümen komutanımızın büyük vatanseverliği, vatan aşkı, millet aşkı ve bayrak sevgisi, cesaret, heyecan ve kararlılığını birleştirmek suretiyle ortaya koyduğu çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. Siz çok değerli silah arkadaşları da onun emir komutasında burada gerçekten tarih yazmaktasınız." ifadelerini kullandı.

Mehmetçiğin sadece asker anlamına gelmediğinin altını çizen Toprak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mehmetçik dediğimiz zaman sadece ben değil, benimle beraber inanıyorum ki Türk milleti de sadece bir askeri anlamamaktadır. Şefkat, merhamet, yardımseverlik sembolü olan Mehmetçik, yerine göre bir baba, yerine göre bir ağabey, yerine göre de bir evlattır. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da görevi icra eden siz çok değerli Mehmetçiklerimiz, yerine göre bir yaşlı teyzeyi sırtınızda doktora götürüyorsunuz, yerine göre de orada annesini, babasını kaybetmiş bir yavruya bebek uzatarak şefkatinizi gösteriyorsunuz. Onun için bu üzerinize giydiğiniz üniformanın anlamı bence çok büyüktür. Dünya üzerinde asker olsun polis olsun bu kadar onurlu, bu kadar şerefli, bu kadar cesur bir teşkilata rastlamadım. Onun için inşallah bundan önceki bin yıllarda olduğu gibi bundan sonraki bin yıllarda da bu güzelliklerimizle de ülkemizi düşmandan, terörden, her türlü şerden, beladan korumaya devam edeceğiz."

Tören, konuşmaların ardından ikramda bulunulması ile son buldu.
Kaynak: AA