Moskova'da Türk Ve Rus Dünyası Forumu Düzenlenecek

Rusya’da ’Mıy lyubim Rossiyu’ (Rusya’yı seviyoruz) adlı uluslararası sivil toplum hareketi tarafından 26 Ekim’de Türk ve Rus dünyası forumu düzenlenecek.

’Mıy lyubim Rossiyu’ isimli sivil toplum kuruluşu yetkilisi Mihail Zernov, Rus basınına yaptığı açıklamada Moskova’da düzenlenmesi planlanan Türk ve Rus dünyası forumunun ABD liderliğinde yeni dünya düzeni kurma girişimlerine yanıt olacağını belirtti.

26 Ekim’de düzenlenmesi planlanan foruma 15 ülkeden 300 temsilcinin katılması bekleniyor. Mihail Zernov forumun niteliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda dünyada tek bir sorunla karşı karşıyayız. Anglosaksonlar, yeni bir küresel yangın çıkarıyor. Buda çifte standart politikası. ABD ve müttefiklerinin bağımsız bir şekilde kalkınan ülkelerden hoşnut olmadığını çok iyi biliyoruz. Yeni dünya düzeni kurmaya çalışıyorlar ve biz bu düzenin nasıl olduğunu görüyoruz. Aile ve din kurumunun nasıl yerle bir edildiğini görüyoruz. Böyle bir dönemde Ortodoks ve Müslüman dünyası olarak birleşmeliyiz. Her şeyden önce de uzun yıllardır birbirine bağlı olan Rus-Türk dünyası var. Dünyada yaşanan gelişmeler hakkındaki görüşlerimizi belirtmeli ve bunlara yanıt vermeliyiz. Forumun öncelikli amacı budur" şeklinde konuştu.



“Türk - Rus dünyası potansiyele sahip”

Mihail Zernov, "Bu girişimlere çok ciddi bir şekilde karşı koymalıyız. Rus-Türk dünyasının bu potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, forumun uluslararası gerilimin tırmanmasına karşı koyma, uluslararası politikada itidal oluşturma açısından önemli bir rol oynayacak" dedi.

Ayrıca Zernov foruma Rus-Türk İş Konseyi’nden temsilcilerin katılacağını, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği ile Türk sivil toplum temsilcilerinin katılımcılarla ilgili öneri hazırlayacağını da aktaran Zernov, doğal olarak foruma katılacak en büyük heyetin Türk heyeti olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA