Çankaya'da 'Kurban' Hazırlıkları Tamam

Çankaya Belediyesinin Mühye'de bulunan kurban satış alanına kurbanlıkların girişi başladı Vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için kurban satış alanında 200 personel görev yapacak Satış alanında 5 bin araçlık park yeri hazırlandı.

Çankaya Belediyesinin Mühye köyündeki 160 çadırlık kurban satış alanına kurbanlıkların girişi başladı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların 21 Ağustos'ta başlayacak Kurban Bayramı boyunca kurban kesimi sırasında sorun yaşamaması için Yeşilkent Mahallesi'nde (Mühye köyü) bulunan kurban satış alanında hazırlıklar tamamlandı. Belediye görevlileri, alana alınan kurbanlıkların kesime uygun olup olmadığına yönelik denetimlere başladı.

Kurban satış alanına belgesiz, küpesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe hayvanların girişine izin verilmiyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü gebelik şüphesi bulunan hayvanların ultrason cihazı ile kontrollerini yapıyor.

- Çankaya Zabıtası bayramda tam kadro çalışacak

Kurban Bayramı boyunca tam kadro çalışacak Çankaya Zabıtası, bayramda alanın güvenliği ve trafik sıkışıklığını önlemeye yönelik tedbirler alacak. Kurban kesimi için kasapların başvurusunu alacak Zabıta, kurban kesecek vatandaşların randevu ve sırasını verecek.

Kurban satış alanında, hayvan gübreleri ve seyyar tuvaletler her gün düzenli aralıklarla temizlenecek. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesimleri ayrı yerlerde yapılacak. Kurbanlıkların alana girişinden bayramın son gününe kadar her gün ilaçlama hizmeti verilecek.

Çankaya Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yakalama timi kurdu. Veteriner İşleri Müdürlüğünce görevlendirilen yakalama timi, bayram öncesinde ve bayram boyunca ilçenin farklı yerlerinden gelen talepleri karşılayacak.

Vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için 160 çadırın bulunduğu kurban satış alanında 200 personel görev yapacak. Satış alanında 5 bin araçlık park yeri hazırlandı

Kaynak: AA