Çakmak Gazından Zehirlendiği İddia Edilen Genç Öldü

Hatay'da çakmak gazından zehirlendiği ileri sürülen genç hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta merkez Antakya ilçesindeki bir okulun bahçesinde, arkadaşlarıyla enerji içeceği içip içine çakmak gazı çeken Kemal D. (18) rahatsızlanarak yere yığıldı.

Bunun üzerine arkadaşları olay yerine ambulans çağırarak yardım istedi.

Kemal D. olay yerine gelen sağlık ekiplerince Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Oradan İskenderun'daki özel bir hastaneye sevk edilen genç, bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra dün yaşamını yitirdi.

Hatay Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Ahmet Saldıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çakmak ve çakmak tüpü gazının 18 yaş altındakilere satışının yasak olduğunu hatırlattı.

Kemal D.'nin cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.

Ancak bazı işletmelerin ticari kaygı nedeniyle gençlere ve çocuklara çakmak veya çakmak gazı satışını gerçekleştirdiğini anlatan Saldıran, "Gençler gittiğinde çakmak da satın alabiliyor, sanayi veya malzemecilere gittiğinde tüpü de alabiliyor. Kimliksiz veriliyor ufak çocuk da olsa çünkü ticari bakıyor işe o kişi. Mahalle arası veya köşe kuytuda birbirine kendilerini ispatlama veya sosyal ekonomik durumlardan dolayı gençler bunu deniyor. Eğer ki kalp, ciğer veya beyinle alakalı sıkıntısı da varsa direkt çakmak veya çakmak gazı genci etkiliyor. En büyük sorumluluk satışın yapılmaması." dedi.

Anne ve babalara da ciddi görevler düştüğüne vurgu yapan Saldıran, ailelerin çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim halinde olması gerektiğini söyledi.

Suçlayıp yargılamak yerine ebeveynlerin çocuklarını dinlemelerini tavsiye eden Saldıran, onları spora veya sanata yönlendirmesini önererek böylelikle kötü alışkanlıklara vakit bulamamalarını sağlayabileceklerini anlattı.

Kaynak: AA