Sadakataşı Derneği'nden 30 Ülkede Kurban Organizasyonu

Türkiye ile 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştiren Sadakataşı Derneği, kurban kesim ve dağıtım çalışmalarına başladı.

Dernekten yapılan açıklamada, kurban çalışmaları için farklı ülkelere giden Sadakataşı Derneği ekiplerinin, bayram namazı sonrasında bölge insanıyla bayramlaştığı, ardından kurban kesim ve dağıtım çalışmalarına başladığı belirtildi.

"Kurban Yaşatır" çağrısıyla kurban kampanyasını yürüten Sadakataşı Derneği'nin vekalet verilen 8 bin 700 hissenin kesim ve dağıtımlarını 30 farklı ülkede gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, derneğin kriz bölgeleri, unutulmuş İslam coğrafyaları ve fakirliğin hüküm sürdüğü bölgelerdeki insanlara ulaşarak bayram sevinçlerine ortak olduğu aktarıldı.

Açıklamada, bazı bölgelerde bayramın bir gün geç başlamasından dolayı, kurban kesimlerinin o bölgelerde bayramın üçüncü günü ikindi vaktine kadar devam edileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, "Bölgelere giden ekiplerimiz, zor durumda olan kardeşlerimizle gönül köprüleri kurarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirerek kardeşliği yaşatıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA