Havsa'da 'Sosyal Market' Projesi

Edirne'nin Havsa ilçesinde "Sosyal Market" projesi hayata geçirildi.

Havsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan "Sosyal Market" aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet, ev eşyası ve gıda yardımı yapılmaya başlandı.

Havsa Kaymakamı Yunus Ataman, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi vatandaşlara iyi ve etkin şekilde ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan vatandaşların sıkıntılarını azaltmak amacıyla yeni projeler uyguladıklarını aktaran Ataman, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz dönemlerde birçok hayırsever vakfımıza yardımda bulundu. Bu tür yardımları daha sistematik bir hale getirmeyi planladık. Bu kapsamda bir Sosyal Market oluşturduk. Sosyal Markette hem kılık kıyafet hem de ev eşyası bulunabilecek. Hayırsever firmalardan kılık kıyafet temin ediyoruz. İlçemiz içinde ya da ilçe dışında yaşayan hayırsever vatandaşlardan da kullanılabilir durumda olan ikinci el eşya temin etmeye çalışıyoruz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız vakfımıza dilekçe vermek sureti ile bu hizmetten faydalanabilecekler. Geçtiğimiz günlerde 400 çocuğumuza Kurban Bayramı vesilesiyle bayramlıklarını gönderdik. Biz bu proje ile imkanı olanın olmayana yardım ettiği bir dayanışma hattı kurmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın talebi olduğu sürece ihtiyaçlarını biz temin etmeye çalışacağız. Bu yardımların ilçemizde istikrarlı bir şekilde yürüyeceğine dair inancım tam. Daha proje aşamasında olmasına rağmen vakıf tarafından halı, kilim ve benzeri birçok ev eşyası ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı."

Kaynak: AA