Ladik'ten Kısa Kısa

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Kurbanlık satıcı ve alıcıları ile bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinleyen Özbalcı, belediye olarak bayram öncesi hayvan pazarında önlemlerimizi aldıklarını söyledi.

Vatandaşların alışverişlerini sağlıklı bir ortamda yapabilmelerini sağladıklarını belirten Özbalcı, "Bayram öncesinde canlı hayvan pazarında hareketlilik var. Pazar yerinde gördüğümüz bu tablo bizleri sevindirmiştir. Ülkemizi ekonomik olarak zayıflatmaya çalışsalar da biz birbirimize destek verdiğimiz sürece kim ne yaparsa yapsın, bu oyunlar bozulacaktır." dedi.

Kurban Bayramı'nın birinci günü akşamına kadar açık kalacak pazarda küçükbaş kurbanlıklar 900-bin 750, büyükbaş kurbanlıklar da 6 ila 15 bin arasında alıcı buluyor.

- Özbalcı'dan Kurban Bayramı mesajı

Belediye Başkanı Özbalcı, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özbalcı, mesajında, bayramların hısım akrabayı ziyaret emek ve onlarla görüşmek, aradaki bağı devam ettirmek, akrabanın kusurlarını affetmek anlamına geldiğini belirtti.

Anne babalar başta olmak üzere sevdiklerinin sevindirilmesini, herkesin sevincine hastaları, yaşlıları, yalnızları ve dargınları ortak etmesini isteyen Özbalcı, şunları kaydetti:

"Bir gönüle girmede, hayır dua almada, küslüğe son vermede yarışalım. Bayramlar kucaklaşma, affetme ve yenilenme günüdür. Uzak diyarlarda bayrama acı ve gözyaşı içinde giren mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için umut olma günüdür. Bu mübarek günde aziz milletimizin, tüm İslam Aleminin ve hemşehrilerimin bayramını tebrik ediyorum. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun."

Kaynak: AA