Bulanık'ta Güvenlik Toplantısı

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Arslan Uzan başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı.

Uzan, Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda, ilçedeki hayatın normale döndüğünü, huzur ortamıyla gece geç saatlere kadar sokaklarda dolaştığına söyledi.

Vatandaşların belediyenin düzenlediği sosyal, kültürel etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Uzan, şöyle konuştu:

"Artık eski Bulanık yok. Bulanık terörden temizlenmiş bir ilçe oldu. Terör örgütünü 2016 yılında sadece bir kişi katıldı. 2017 ve 2018'de terör örgütüne katılan hiçbir gencimiz yoktur. 2014 ve 2015'de gençlerimizi kandırıp dağa götürüyorlardı. Hepsi sizin ve bizim çocuklarımızdı. Biliyoruz ki eğitim hayatını sürdüremeyen gençlerimizin kaybı daha fazla. Burada emniyet, jandarma ve muhtarlar olarak bize düşen sorumluluğun farkında olup gereken hassasiyeti yerine getirelim. Bizimle işbirliği içinde olmanızı istiyorum. İlçemiz için huzur ve güvenliği sağlamak bizim elimizde."

Bulanık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Horzom ise göreve yeni başladığını ifade ederek, "Zaman içerisinde birbirimizi daha iyi yakın tanıyıp kucaklaşacağız. Yaptığımız her işi kanun kural içerisinde yapmaya hazırız. Her zaman yanınızda olmaya özen göstereceğiz. Kanun ve kuralları biz kurmuyoruz. Biz kanun ve kurallara uyuyoruz." diye konuştu.

Emniyet Müdür Vekili Mustafa Daştan da "Güvenlik tedbirlerini her zaman olduğu gibi şimdi de iyi denetlemeye çalışıyoruz. Çok şükür şu an büyük sorunlar yaşamıyoruz. Eğer gördüğünüz olumsuz durumlar olursa bizlere bildirin. dedi.

Toplantıya, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA