'Bağımsızlığımız İhracattan Ve Üretimden Geçiyor'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: 'Tüm zorluklara karşı üretmek, ihraç etmek bir tutku. İhracatçılara madalya vermek lazım”

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, bağımsızlığın ihracat ve üretimden geçtiğini, tüm zorluklara rağmen üreten ihracatçılara madalya verilmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın Şengül, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu başkanlarını ağırladı.

Şengül, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, sanayiye ve ihracata son derece duyarlı ve pozitif yaklaştıklarına dikkati çekerek, ihracatın ve üretimin önünü açacak her türlü öneriye açık olduklarını vurguladı.

İhracatta yaşanan sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı ve bakanlıklarla, ihracatçılar arasında köprü görevi görmeye hazır olduklarının altını çizen Şengül, "Bağımsızlığımız ihracat ve üretimden geçiyor. Tüm zorluklara karşı üretmek, ihraç etmek bir tutku. İhracatçılara madalya vermek lazım." ifadelerini kullandı.

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise son günlerde ekonomide yaşanan gelişmelerin ihracatın önemini net bir şekilde ortaya koyduğuna işaret ederek, her fabrikanın üretiminin en az yüzde 50'sini ihraç etmesi gerektiğini belirterek, üretim ve ihracatın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını açıkladı.

Ziyaret sırasında Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, kamu ve belediye yatırımlarında Türk doğal taşının kullanılması için Aydın Şengül'den destek istedi.

Şengül, ilgili bakanlarla görüşerek, kamu ve belediye projelerinde Türk doğal taşının kullanımını öne çıkaracak yasal bir düzenleme için destek sözü verdi.

Kaynak: AA