Filipinler'den Hong Kong'a Gideceklere Uyarı

Filipinler Hong Kong Başkonsolosluğu, çok katı kuralları olan Hong Kong’a gelen vatandaşlarının uçağa binerken yanlarında kısıtlanmış hiçbir ürünü getirmemelerini rica etti.

Filipinler Hong Kong Başkonsolosu Antonio Morales yaptığı açıklamada, Filipinliler’in Hong Kong’a gelecek veya aktarma yapacak vatandaşlara, özellikle el çantalarına veya bagajlarına kısıtlanmış ve şok verici ürünleri koymamaları konusunda uyardı. Başkonsolos yaptığı açıklamada 2017 yılında birçoğu Hong Kong Havalimanında aktarma yapan 30 Filipinli’nin ruhsatsız tabanca bulundurmaktan suçlu bulunduğunu hatırlattı.

Uçuş yönetmeliğine uymayana 5 yıla kadar hapis

Başkonsolos, Hong Kong’da şok verici aletler, biber spreyi, şok tabancası, mermiler, uzatılabilir coplar, sustalı bıçaklar ve muştaların Hong Kong’un Ateşli Silahları ve Mühimmat Yönetmeliğine göre “silah” olarak sayıldığının altını çizdi. Hong Kong yasalarına göre izinsiz ve ruhsatsız kısıtlanmış ürünleri taşıyanlar 12 bin 739 dolar para cezası ve 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor.

Kısıtlanmış ve şok edici alet yönetmeliğinin uygulanmasında müsamahasız davranan Hong Kong Havalimanı yetkilileri tüm el çantaları ve bagaj bavullarını havalimanı terminallerinde detaylı güvenlik taramasına tabi tutuyor.
Kaynak: İHA