İlahiyat Akademi Yaz Kampı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 'Hakkın batıla galip gelmesi için mücadele edeceğiz'.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Hakkın batıla galip gelmesi için mücadele edeceğiz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen "İlahiyat Akademi Yaz Kampı"nın kapanış programında, ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere hangi kurumda görev yaparlarsa yapsınlar insanlığı aydınlatma sorumlulukları bulunduğunu ifade ederek, "Nasıl ki Peygamberimiz hakkın batıla galip gelmesine şahit olduysa biz de ömrümüz boyunca hakkın batıla galip gelmesi için mücadele edeceğiz, bunun şahitleri olacağız." dedi.

Öğrencilere farklı alanlarda kendilerini yetiştirmelerini tavsiye eden Erbaş, "Belki ilahiyat fakültesinden sonra kiminiz sosyoloji, psikoloji, kiminiz tarih ve edebiyat gibi alanlarda akademik çalışmalar yapacaksınız. İlahiyat nosyonu almış bir arkadaşımızın sosyolojide, tarihte, edebiyatta ilerlemesi kendisine ayrı bir zenginlik katacak." diye konuştu.

Ali Erbaş, konuşmasında ilim dünyasından örnek şahsiyetlere yer vererek, "Akşemsettin hazretleri dini ilimlerde ne kadar zirvedeyse matematikte de o kadar zirvede. İbn-i Sina iyi bir fıkıhçı ama dünya çapında bir tıpçı. Farabi'nin, İbn-i Rüşd'ün çift kanatlı olduklarını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak mihraplarda, kürsülerde, minberlerde kendisini iyi yetiştirmiş, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaracak kişileri görmek istediklerini kaydetti.

Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı gerçekleştirilen "İlahiyat Akademi Yaz Kampı"na 610 öğrenci katıldı.

Bir ay süren kampta İslami ilimler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de yer verildi.

Kaynak: AA