'Darbe İle Mücadele Ve 15 Temmuz Sempozyumu'

FETÖ'nün darbe girişiminin ikinci yılında 'Uluslararası 2. Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu' düzenlenecek

Türkiye Hukuk Platformu, Uluslararası Hukukçular Birliği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Türkiye Adalet Akademisi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek "Uluslararası 2. Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu"nda darbesiz bir gelecek için çözüm önerileri ele alınacak.

Türkiye Hukuk Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, İstanbul, uluslararası önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Dünyadan ve Türkiye'den akademisyen, gazeteci, siyasetçi ve sivil toplum temsilcilerinin katılacağı sempozyum 16 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Üniversitesinde yapılacak.

Sempozyumda, "Darbe girişimlerinin başarılı ya da başarısız olma sebepleri, darbelerin arkasındaki dış siyasi etkiler, İslam dünyasında demokrasi umutları ve darbeler, darbe tasarımında rol oynayan aktörler, darbesiz bir gelecek için darbe yargılamaları ve darbe dinamiklerinin ortadan kaldırılması" konuları ele alınacak.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dr. Rashid Gannuşi, Tarık El Haşimi, Prof. Dr. Alexandr Dugin gibi isimlerin katılacağı sempozyum İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Salonu'nda saat 09.00'da başlayacak.
Kaynak: AA