Konyaaltı Cazibe Merkezi Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapılarak hizmete sunulan Konyaaltı Sahili yaşam merkezi haline geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da övgüsünü alan Sahil Antalya Yaşam Parkı, Antalyalıların ve kente ziyarete gelen tatilcilerin akınına uğradı.

Yeşille mavinin buluştuğu Konyaaltı Sahili, spor alanları, bisiklet yolları, modern gölgelikleri, kent mobilyaları, rengarenk peyzajları, gezi alanları ve yürüyüş yollarıyla cazibe merkezi oldu.

Önceki yıllarda kamyon ve tırların geçiş güzergahı olan sahil yolunda, 30 bin metrekare beton alan yeşil alana dönüştürülerek, mevcut ağaçların yanı sıra 6 bin yeni ağaç dikildi.

Gençler kaykay pisti ve spor alanlarını kullanırken, kimi vatandaşlar da bisikletle sahili turluyor. Vatandaşlar, tartan koşu pistinde spor yapıyor.

Akdeniz Bulvarının da Antalyaspor Kavşağı-Liman Kavşağı arasında tek gidiş tek geliş olarak trafiğe açıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sahil projesine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türel, "Herkes harika olduğunu söylüyor. İftiracılar Konyaaltı halka kapatılacak, beton olacak demişlerdi. İftiracılara en güzel cevabı, sahili tıklım tıklım dolduran vatandaşlarımız verdi." ifadesini kullandı.

Konyaaltı Sahiline toplu ulaşımı teşvik etmek için ring servislerinin başladığı, 12 dakika arayla çalışan hatların, toplu taşıma araçlarından aktarma yapan vatandaşlara ücretsiz olduğu ifade edildi.

Aktarma olmadan sadece ring hattını kullanmak isteyenlerin ise 1 lira ödediği belirtilen açıklamada, "104 ve 105 numaralı otobüsler, Varyanttan Liman Kavşağı'na kadar Konyaaltı Sahili boyunca toplu taşıma hizmeti veriyor. 104 numaralı hat, Liman Kavşağı-Sahil Boyu-Minicity Kavşağı ve Migros Alışveriş Merkezi arasında, 105 numaralı hat ise Müze-Varyant-Liman Kavşağı arasında 12'şer dakika arayla sefer yapıyor." ifadeleri kullandı.

Kaynak: AA