Yenimahalle Ve Pursaklar'da Alt Yapı Çalışmaları

Ankara'nın Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde alt yapı ile yol çalışmaları yapımı devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan açıklamada, alt yapı çalışmaları kapsamında 85 bin ton asfaltın döküleceği, 60 bin metre yeni bordür yapılacağı ve zarar gören bordürlerin onarımının gerçekleştirileceği belirtildi.

Ayrıca 200 bin metrekare yeni yolun da açılacağı aktarılan açıklamada, 70 bin metrekare tretuvar yapımı, 200 bin metreküp malzemeli bakım, 400 bin metreküp hafriyat alımı ve 400 bin metrekareye varan alan düzenleme çalışmalarının yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları kaydetti:

"Yenimahalle'yi herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir ilçe haline getirebilmek için bölgemizdeki eksiklikleri tespit ediyor ve ekiplerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yenimahalle'de kaldırımsız, asfaltsız sokağımız kalmayacak. Vatandaşımız evine ayağı çamura değmeden girecek. Bozulan, tahribata uğrayan tüm yol ve kaldırımlarımızı da tamir ediyoruz."

Pursaklar ilçesinde de haziran ayında 46 sokağın asfalt yama işinin tamamlandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğünce haziran ayı içerisinde ihtiyaç olan bölgelerde yeni imar yolları açıp kaldırım yenilemesi yapıldığı ifade edilerek, 46 sokakta işlemlerin tamamlandığı aktarıldı.

Ekiplerin, yaklaşık 8 bin ton asfalt serimi yaptığı anlatılan açıklamada, 2 bin 750 metre imar yolu çalışmasının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının fiziki ihtiyaçlarını karşılamak üzere, çok sayıda engelli rampası, kaldırım, bordür çalışması, yeni halı sahalar ve park yapımına devam edildiği yer aldı.

Kaynak: AA