Dazkırı'dan Kısa Kısa

Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik başkanlığında Dazkırı Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmalarla alakalı bir toplantı düzenlendi.

Dazkırı Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Keklik, Dazkırı OSB’nin 1998 yılında kurulduğunu ancak faaliyete geçirilmediğini söyledi.

Son iki yıldır Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Dazkırı Belediyesinin çalışmaları sonucunda sona gelindiğini kaydeden Keklik, şunları söyledi:

"İlk kurulduğunda Dokuma, Konfeksiyon ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak kurulan fakat şu an farklı sektörlerden de gelen talepler üzerine Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Şu an Vehbi Koç Sanayi Bölgemizde mevcutta bulunan sanayi kuruluşlarının da bu alana dahil edilmesi işlemi de büyük bir hızla devam etmekte olup son aşamaya gelinmiştir."

Toplantıya, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Demir, İlçe Özel İdare Müdürü Yunus Korkmaz ve Şehir Planlayıcısı Gamze Kılınç katıldı.

- Dazkırı’da hasar tespiti yapıldı

Dazkırı ilçesine bağlı Hisaralan köyünde kuvvetli yağışların ardından, Kaymakam Mehmet Keklik, İlçe Özel İdare Müdürü Yunus Korkmaz hasar tespitinde bulundu.

Yollarda, ormanlık alanlarda ve bazı evlerde yağmur sonrası oluşan hasarları yerinde inceleyen Kaymakam Keklik, köy muhtarı Mustafa Özdemir’den konuyla alakalı detaylı bilgi aldı.

Kaymakam Keklik, her yeri özveriyle incelediklerini, kuvvetli yağışın oluşturduğu hasarı yerinde gördüklerini ve hasarın kısa sürede giderileceğini söyledi.

- Dazkırı’ya Meydan Projesi

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, ilçede trafiği rahatlatmak ve ilçeye yakışır bir kent meydanı yapılması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Bin 600 metrekare alana sahip olacak olan Dazkırı Kent Meydanı ile alakalı bazı açıklamalar yapan Belediye Başkanı İsmail Taylan, şöyle konuştu:

"İlçenin çok hızlı büyümesi ve gelişmesi ile birlikte ilçe merkezinde karmaşıklıklar meydana gelmeye başlamış, trafik akışı yavaşlamış ve estetik açıdan da hoş olmayan görüntüler oluşmuş bulunmaktaydı. Bu durumu ortadan kaldırmak ve şehirler meydanları ile anılır düşüncesi ile yola çıktık. Öncelikle belediyemiz önünde bulunan eski belediye hizmet binamız için sağlamlık testlerinin yapılması talimatı verildi. Sonuçların riskli yapı olarak çıkması ile kiracılarımızın binayı boşaltması sağlandı ve binan yıkım işlemlerine başlandı."

Kaynak: AA