Dünya'ya İyilik Taşıyorlar

Heybe İnsani Yardım Derneğince, Türkiye ve dünyanın farklı noktasında ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıldı.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde 3 yıldır yardım çalışmaları yapan dernek, yılın ilk altı ayında Arakan, Filistin, Benin, Çad, Kamrun ve Burkinofaso'da yardım çalışmalarına imza attı.

Dernek Başkanı Yasin Karayel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelerin dertlerine derman olabilmek adına gayret ettiklerini söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve dünyanın birçok noktasına yardım götürdüklerini belirten Karayel, ''Türkiye'nin merhametini tüm dünyaya ulaştırmak adına gayret ediyoruz. Ramazan ayında iftar ve sahur programlarımız, fitre ve zekat yardımlarımız aralarında yetimlerin de olduğu ihtiyaç sahibi ailelere verildi.'' dedi.

Arakan, Filistin, Benin, Çad, Kamrun ve Burkinofaso'da yoksul halkın yardımlarla yüzlerinin güldüğünü ifade eden Karayel, ''Bölgelerde gıda yardımlarımız da oluyor. Şu ana kadar 25 bin kişi bu yardımlardan faydalandı. İnsanların yaşadıkları bölgede Kur'an-ı Kerim bulma sıkıntıları vardı, dernek olarak birçok kişiye dağıtım yaptık.'' diye konuştu.

Kaynak: AA