ÇESOB'un Girişimcilik Kursu Başladı

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) işbirliğiyle 12 grup halinde açılan Girişimcilik Eğitim Programının ilk grubunda eğitim başladı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, yaptığı yazılı açıklamada, sertifikalı eğitim programına 300 kişinin başvurduğunu ifade etti.

Sertifikalı eğitim programında başarılı olacak kursiyerlere kuracakları iş için KOSGEB tarafından hibe desteği sağlanacağını aktardı Şahan, kursiyerlere ayrıca kurs süresince günlük 20 lira harçlık verileceğini vurguladı.

Diğer gruplar için başvuruların devam ettiğine dikkat çeken Şahan, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle il müdürlüğümüzün ve ÇESOB'un girişimleri sonucunda girişimcilik kursumuzu açmış bulunuyoruz. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğümüz program kapsamında 55 bin lira ödenek desteği sundu. Kursumuza çok yoğun bir başvuru oldu. Başvurular uzmanlar tarafından değerlendirildi ve kursiyer adayları mülakat sonucunda kursa katılmaya hak kazandılar. Toplam 32 saat ve 4 gün sürecek olan kursumuzun sonunda kursiyerlere 20 lira cep harçlığı verilecektir. Umarım kursu verimli bir şekilde tamamlayan girişimci adaylarımız, esnaflık ve ticaret yaşamlarında da başarılı olurlar."

Kaynak: AA