Yeniden Yapılandırmada Son Gün

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin, "Vatandaş özellikle peşin ödeme avantajını çok iyi değerlendirmelidir. Bugün son gün, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların hepsini kurumumuza davet ediyoruz." dedi.

SGK İl Müdürü Yurt Şenel, SGK il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın yapılandırmadan faydalanması için il müdürlüklerinin ve ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezlerinin bu hafta sonu da hizmet verdiğini anımsattı.

- "Borcunu yapılandıran istihdam teşviklerinden yararlanabilecek"

Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten Şenel, şöyle konuştu:

"Yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz, 'Borcu yoktur' yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak. BAĞKUR sigortalılarımız da Ziraat Bankası ile yaptığımız kredi anlaşmasıyla yapılandırma kapsamında, borcunu peşin ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek."

Şenel, BAĞKUR'lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmanın ilk taksitini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceklerini aktardı.

Genel sağlık sigortalılarına da yapılandırma kapsamında borçlarını faizsiz olarak 31 Aralık tarihine kadar ödeme imkanı verildiğini, genel sağlık sigortalılarının bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini ifade eden Şenel, "Yapılandırmada son müracaat tarihi 31 Temmuz günüdür. İlk taksit ve peşin ödeme süresi 31 Ağustos, ödemeler 2 ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yapılabilecek. Vatandaşlar başvuruyu ihmal etmemeli, özellikle peşin ödeme avantajını çok iyi değerlendirmelidir." diye konuştu.

Yurt Şenel, Genel Sağlık Sigortası prim borçları, sigorta prim borçları, BAĞ-KUR’dan kaynaklı prim borçları, işsizlik sigortasından kaynaklı borçlar, SGK’nın işverenler nezdinde tahakkuk ettiği idari para cezaları gibi Sosyal Güvenlik Kurumuna olan her türlü borcun yapılandırma kapsamına girdiğini vurgulayarak, yapılandırmadan yararlanmak isteyen herkesi son fırsatı kaçırmadan bugün mutlaka müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA