Merzifon'da Trafik Denetimleri

Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin 2018 yılının ilk 7 ayında gerçekleştirdiği denetimlerde 2 bin 782 araca ceza kesildi.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik ekiplerinin kazaların yaşanmaması, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için ilçede yaptığı denetimlerin disiplin içinde kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

Sürücülerin karayolunda kanunlarla belirlenmiş trafik kurallarına uymak zorunda olduklarını anımsatan Gökce, şöyle konuştu:

"Yılın ilk 7 ayında 2 bin 118 plakaya 664 şahsa bire bir olmak üzere 2 bin 782 araca ceza yazılmıştır. Alkol denetimlerinde 2 bin 628 araç sürücüsü, emniyet kemeri kontrollerinde ise 5 bin 668 araç sürücüsü hakkında işlem yapılmıştır. Etkili denetimlerin zamanla kural tanımazlıkların önüne geçtiği ve caydırıcı olduğu muhakkaktır. Ancak önemli olan cezalarla ya da sık kontrollerle değil otokontrollerle trafik kurallarına uymanın gerekliliğinin toplumca anlaşılmasıdır."

İlçe genelinde 78 hasarlı, 79 yaralamalı olmak üzere toplam 157 trafik kazası meydana geldiğini aktaran Gökce, ayrıca denetimlerde 370 aracın da trafikten men edildiğini kaydetti.

Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) Merzifon’da da faaliyete geçtiğini anımsatan Gökce, "EDS kırmızı ışık ve hız ihlallerinde otomatik olarak hatalı aracın plakasına ceza yazmakta ve görüntüsünü kaydetmektedir. Tabela ve uyarı levhalarıyla belirtilen hız limitlerine vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA