Başkan Tütüncü'den AA Bölge Müdürü Eğilmez'e Ziyaret

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü: 'Dokuma Park'ı adeta bir kültür, sanat adası, müzeler adası haline getiriyoruz. Bir Zamanlar Antalya Müzesi ile bu şehirde yaşamış, doğmuş, büyümüş ya da uzun yıllarını bu şehirde geçirmiş insanların gönüllerine dokunacak bir yer yapmaya gayret ediyoruz'

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Park'ı bir kültür ve sanat adası haline getirmek için çalıştıklarını bildirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez'i ziyaret etti.

Ziyarette ilçedeki kültür ve sanat faaliyetleri ve yatırımlarına ilişkin bilgi veren Tütüncü, Dokuma Park içerisinde yer alan Anadolu Oyuncak Müzesi'nin, alanında dünyadaki en iyi müzelerden biri olduğunu söyledi. Müzeyi oluştururken dünyadaki bütün oyuncak müzelerinin bir ekip tarafından incelendiğini anlatan Tütüncü, "Müze 10 ayda tam 370 bin ziyaretçi ağırlamış, bu gerçekten muhteşem bir şey." diye konuştu.

Dokuma Park içerisinde Yeşilçam Müzesi, Hababam Sınıfı Müzesi, modern sanatlar galerisi kazandırıldığını, şimdi de "Bir Zamanlar Antalya Müzesi" yapmak için çalışma yaptıklarını anlatan Tütüncü, "Dokuma Park'ı adeta bir kültür, sanat adası, müzeler adası haline getiriyoruz. Bir Zamanlar Antalya Müzesi ile bu şehirde yaşamış, doğmuş, büyümüş ya da uzun yıllarını bu şehirde geçirmiş insanların gönüllerine dokunacak bir yer yapmaya gayret ediyoruz. Müze içerisinde Antalya'da çekilmiş Yeşilçam filmleri de dijital ortamda yer alacak." dedi.

Fatih Sultan Mehmet'in "Bir şehrin duvarları kültürle örülür." sözünü hatırlatan Tütüncü, şöyle devam etti:

"Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde bir numaralı fermanı ile 'Bir şehrin duvarları kültürle örülür.' dedi. Bu, sanat merkezi İstanbul tasarlamak için çıkarılmış bir fermandır. O zaman bizim de bu vizyonu çok iyi anlamaya gayret etmemiz lazım belediye başkanları olarak. Bizim de böyle vizyoner kişilerden etkilenmemiz lazım şehircilikte. Şehri kültürle nasıl donatabiliriz, insanların daha mutlu olacağı, hoşça vakit geçirebileceği bir hale nasıl getirebiliriz? Mesela her hobi insanları hayata bağlayan çok önemli can damarları. Otomobil tutkunları, sinema tutkunları, nostalji, müze sevenler... Bir hobiye sahip insan, güzel sanatın bir dalıyla ilgilenen insanlardan genelde kötü bir insan çıkmıyor. Biz de şehrimizi kültür ve sanatla donatmak için çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz."
Kaynak: AA