Ağrı'da Yoğun Bakım Ünitelerine Ek Yatak Müjdesi

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Devlet Hastanesinde çocuklara yönelik yoğun bakım ünitesi eksikliğinin giderileceği müjdesini verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi de olan Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, hastanede tedavi görecek çocukların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen yoğun bakım ünitesiyle ilgili Sağlık Bakanlığının onayı ile gerekli iznin alındığını bildirdi.

Ağrı'nın toplam doğurganlık hızının en yüksek olduğu iller arasında olduğuna işaret eden Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yoğun bakım ihtiyacı olan çocuk ve yeni doğanların il dışı sevk oranı arttığı gibi, bu sevklerde büyük sorunlar yaşanmaktadır. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Ağrı Devlet Hastanesi bünyesinde mevcut 4 olan Çocuk Yoğun Bakım yatak sayısının 10'a, 10 olan yeni doğan yoğun bakım yatak sayısının 31'e çıkartılması için Sağlık Bakanlığından gerekli izin alınmıştır. Yatak artışı tamamlandıktan sonra ilimizdeki çocuk ve yeni doğan yoğun bakım ihtiyacı tamamen karşılanmış olacaktır."

Kaynak: AA