Sinop Üniversitesine 27 Ülkeden Öğrenci Başvurdu

Sinop Üniversitesi tarafından yeni akademik yıl için açılan 340 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına, 27 ülkeden 4 bin 328 başvurunun yapıldığı bildirildi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası platformlarda gerçekleştirdikleri tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini vermeye başladığını belirtti.

Son 3 yılda alınan ve uygulanan doğru kararlarla hızlı şekilde büyümeye devam eden üniversitenin Türk öğrencilerin yanı sıra yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Dalgın, şunları kaydetti:

"Üniversitemize başvuruda bulunan yabancı uyruklu öğrencilerin dağılımına bakıldığında ABD, Almanya, İsviçre, Filistin, Lübnan, Türkmenistan, Afganistan, Mısır, Ürdün ve Kırgızistan gibi 27 farklı ülkeden 4 bin 328 başvuru yapıldığı görülüyor. Dolayısıyla yürütülen çalışmalarla üniversitemiz sadece yurt içinden değil yurt dışında da tercih edilen bir üniversite oldu. Önümüzdeki eğitim öğretim yıllarında gönüllü elçilerimizin sayısını kademeli olarak daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA