Sandıklı'dan Kısa Kısa

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Disiplin Kurulu üyesi Halil Yılmaz, Türkiye'deki kamp ve karavan turizmi dernek yöneticileri ve üyelerini Akdağ'a davet etti.

Yılmaz, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'le Akdağ Tabiat Parkı'nda incelemede bulundu.

Türkiye'deki turizm kaynaklarının etkin kullanılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Akdağ Tabiat Parkı'nın doğa sporları ve kamp karavan turizmine kazandırılması için Sandıklı Belediye Başkanlığımızla birlikte çalışma başlattık. Bu hafta dernek üyelerimizle iki gün boyunca kamp yaptık. Bu sürede yaptığımız incelemelerde, bölgede olması gerekenler hakkında bir rapor hazırlandı."

Yılmaz, turizmin bir vizyon işi olduğunu aktaran Sandıklı'nın bir değeri olan Akdağ'ın ülke turizmine kazandırılması adına ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını belirtti.

-Sandıklı'da 'Sarı Dede' anıldı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Selçik köyünde 12'nci Sarı Dede’yi anma programı düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Semah gösterilerinin ardından yerel sanatçılar Zülfikar İrencin, İsmail Fidan, Seyit Kaya, Ebru İlhan, Aslan Şimşek, Evren Erol ve Üryan Eroğlu türküler söyledi.

Festival Tertip Komite Başkanı Metin Özdemir, programda yaptığı konuşmada, "Sarı Dede'nin manevi ikliminde bütün dünyaya barış ve kardeşlik dileklerimi iletiyorum. Bu kültür ve inancı yaşayan ve yaşatan, öğretisinden vazgeçmeyen, zalime boyun eğmeyen toplumun tüm bireylerine saygılarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak: AA