Vali Aksoy Jandarma Trafik Ekibini Ziyaret Etti

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İzmit-Kandıra ulaşımını sağlayan D-605 Karayolu'ndaki uygulama noktasında görev yapan jandarma trafik ekibini ziyaret etti.

D-605 Karayolu'ndaki kontrol noktasında İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan tarafından karşılanan Aksoy, jandarma denetim ve uygulama noktalarında yapılan uygulamalar ve çalışmalar hakkında bilgi alarak, kullanılan cihaz ve yol güvenlik ekipmanlarını inceledi.

Vali Aksoy, yaptığı açıklamada, yaz aylarında Kandıra-İzmit yolunda yoğun trafik akışının yaşandığını söyledi.

Yaşanabilecek trafik kazalarını önlemek ve insanların daha güvenli seyahat etmesini sağlamak amacıyla jandarma teşkilatının yoğun tedbirler aldığını vurgulayan Aksoy, belirli noktalarda uygulama yapmak suretiyle trafiğin akışının daha güvenli bir şekilde sağlanması için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Aksoy, özellikle yol kontrollerinde hatalı sollamalara karşı drone dahil bütün teknolojik imkanlardan yararlanmak suretiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Mobil plaka tanıma sistemini de bu yol üzerinde uygulamaya koyarak çalınan veya aranan başka tür araçlar varsa onları da görme ve tespit etme noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Birçok yönüyle hem trafik güvenliği hem de genel güvenlik anlamında bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." diye konuştu.

Yaz aylarında Kandıra sahillerine ilgi gösteren vatandaşların daha güvenli seyahat etmeleri için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüreceklerinin altını çizen Vali Aksoy, trafik denetimlerini gerçekleştiren ekiplere başarılar diledi.

Kaynak: AA