ABD'nin Türkiye'yi Tehdit Etmesine Tepkiler

MemurSen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina: 'Bugüne kadar FETÖ konusunda hiçbir adım atmayan ABD yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, ülkemize karşı tehditler savurarak hiçbir sonuç alamayacağını bilmelidir'.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Papaz Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı" şeklindeki tehdidine tepkiler sürüyor.

Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin NATO üyesi Türkiye'nin yargısına müdahale edilemeyeceğini bilmesi gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin küstah ve tehditkar dilin kabul edilmesinin mümkün olmadığını aktaran Bina, "Egemen ve bağımsız bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez ve hiç kimse Türk yargısına emir ve talimat veremez. ABD Başkanı Trump dahil hiç kimse Türkiye'ye tehditler savurarak bir sonuç alamaz." ifadelerini kullandı.

Bina, FETÖ terör örgütü hakkında klasörlerce bilgi ve belge gönderilen ABD'nin, buna karşılık "FETÖ'nün durumuna bağımsız Amerikan yargısı karar verecek" cevabını verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şimdi ne oldu da bizden yargı kararlarını görmezden geçirmemizi isterler? Amerikan yönetimi, bizim yargı kararlarımıza saygı duymayı öğrenecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız 'ver papazı al papazı' diyerek, hain FETÖ’yü ABD’den istemişti. Biz dün olduğu gibi bugün de bu iradenin arkasındayız. Bugüne kadar FETÖ konusunda hiçbir adım atmayan ABD yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye'ye karşı tehditler savurarak sonuç alamayacağını bilmelidir. ABD'li muhataplarımız, millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır. Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tehditkar tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir dile ve zemine geri dönmelidir."
Kaynak: AA