Köy Kadınları EDES Projesiyle Kilo Verdi

Ayvacık'ta Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yürütülen Engelsiz Sağlık Evleri Projesi'ne katılan 25 köy kadını, diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenme programı yaparak kilo verdi.

Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Ayvacık İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Engelsiz Sağlık Evleri Projesi kapsamında Ayvacık ilçesinde 5 köy belirlendi.

Bu 5 köydeki projeye katılan 25 köy kadını diyetisyen eşlinde sağlıklı beslenme programı uyguladı. Köy kadınları uygulanan programla zayıfladı.

Ayvacık İlçe Sağlık Müdürü Özge Sargın, yaptığı açıklamada, proje bölgesi olarak, Ayvacık ilçesinde mevcutta sağlık evi olan Behramkale, Kösedere, Korubaşı, Paşaköy ve Tuzla köylerinin belirlendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu köylerdeki engelli bireyler ile kronik hastalık görülme sıklığı en fazla olan 35-60 yaş arası kişilerin, kronik hastalık yönünden tarama ve ölçümlerinin yapılması, riskli bireylerin tedavi hizmetlerine yönlendirilmesi ile farkındalık eğitimleri, diyet ve psikolojik danışmanlık hizmetleri gibi çalışmaların yapılması hedeflenmiştir. Sağlık evlerinde görevli ebelerimiz ve proje ekibimiz tarafından proje ve saha çalışmalarımız sürdürülmüştür."

Sargın, diyetisyen eşliğinde uygun kilolarına ulaşmada büyük yol kat eden kadınların projeden memnun olduklarını ifade ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA