Başkonsolos Lassig'den DTO'ya Ziyaret

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesini ziyaret etti.

Odadan yapılan açıklamaya göre, DTO İzmir Şubesini ziyaret eden Başkonsolos Lassig, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Başkan Yardımcısı Mihri Çelik ile görüştü.

Lassig, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya dostluğunun uzun yıllara dayandığını belirtti.

Denizcilik ve lojistik alanında Ege Bölgesi'nde yatırımı olan önemli Alman firmaları bulunduğuna işaret eden Lassig, "İki ülke arasında turizm sektöründe önemli fırsatlar var. Turistler İzmir'e gelince Kemeraltı'nı görmek istiyor. İzmir'in limanının da tıpkı Hamburg Limanı gibi merkezde olması turizm için avantaj sağlıyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Öztürk ise İzmir'in, doğunun en batısı, batının da en doğusunda yer aldığını ve varlığını limanına borçlu olduğu bir deniz şehri olduğunu ifade etti.

Kruvaziyer gemilerinin rotalarını yeniden İzmir'e çevirmesi için çalıştıklarını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Gemilerin şehrimize tekrar geleceğine inanıyoruz. Aliağa bölgemizde 14 liman ve iskele hizmet veriyor. Aliağa çok önemli bir yatırım bölgesi oldu. Konteyner hacmindeki arz ve talebi dikkate alarak, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın akaryakıt tedarik, gemi bakım-onarım gibi farklı işlevlerle donatılarak Alsancak Limanı ile beraber değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çandarlı, Çin'in Yeni İpekyolu Projesi'nde önemli yer tutabilir."

Kaynak: AA