'Maker Robotik Ve Mühendislik Yaklaşımları' Eğitimi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), çocuklara ve gençlere yönelik "Maker Robotik ve Mühendislik Yaklaşımları" eğitimleri düzenleyecek.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, ATSO bünyesinde gerçekleştirilen 30 saatlik eğitim programı, "Maker Robotik ve Mühendislik Yaklaşımları" 23-27 Temmuz'da 9-12, 6-10 Ağustos'ta ise 13-16 yaş gruplarına yönelik verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Davut Çetin, "maker" hareketinin dünya genelinde hızla yayılan ve insanları kendine çeken bir akım olduğunu, bu kapsamda özellikle çocukları ve gençleri üretime ve yaratıcılığa sevk etmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Ülkenin dünyanın tüketen değil üreten tarafında yer alması gerektiğini belirten Çetin, bunu sağlamak için çocukların yeni çağın gerekliliklerine göre yetiştirmek gerektiğini aktardı.

Bu kapsamda Maker Robotik ve Mühendislik Yaklaşımları Eğitimi gerçekleştireceklerini kaydeden Çetin, "Odamız eğitim salonlarında 30 saatlik program iki ayrı yaş grubuna ayrılacak. Çocuk ve genç katılımcılarımıza temel elektroniğe giriş, arduino programlamaya giriş, mekanik yapı ve 3D tasarım, mekanik ve elektronik montaj proje hazırlama, proje sunumu ve patent süreçleri, ölçme ve değerlendirmeyle ilgili esaslar gibi konularda bilgiler verilecek." ifadelerini kullandı.

Eğitime ilişkin ayrıntılı bilgiler ATSO'nun internet sayfasında yer alıyor.

Kaynak: AA