Maduro'nun Türkiye hamlesi

Gazeteci Akif Beki, Maduro'nun İran'la bozulan ilişkiler nedeniyle Türkiye'ye yakınlaşmaya çalıştığını yazdı.

Maduro'nun Türkiye hamlesi
Maduro'nun Türkiye hamlesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'de düzenlediği törende en dikkat çeken isimlerden birisi de Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro oldu. Maduro, törenin ardından Diriliş Ertuğrul setini ziyaret etti.

Maduro'nun ziyaretlerini değerlendiren gazeteci Akif Beki, ilginç bir yorumda bulundu.

PARTNER AÇIĞINI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

Beki, Maduro'nun bu ziyaretlerle İran'la uzaklaşmasının ardından Türkiye ile yakınlaşmaya çalıştığını yazdı.

Maduro'nun partner açığını Türkiye ile kapatmaya çalıştığını ifade eden Beki şunları aktardı;

Ahmedinecad'ın gitmesiyle de eski pırıltı ve cazibesini kaybetti. Daha mantıklı, ayağı yere basan rasyonel bir yönetim gelince İran maceradan çekildi, hayal kahramanlığından acı gerçekler dünyasına döndü.

Belli ki kaybettiği o rüya ortaklığı Türkiye'de arıyor Maduro, partner açığını bizimle kapatmak istiyor.

İstanbul'da seslendiği iş insanlarına “İnsanlığın ortak rüyasını birlikte gerçekleştirebiliriz, yeni bir dünya kurabiliriz, iyi bir başlangıç için gelin dolara karşı sanal paramız Petro'yla iş yapalım” diye teklifte bulunuyor.

Fakat sorun, duygudaşlık motivasyonuyla etkilemeye çalıştığı o salonda, fantastik bir senaryonun uygulamada gaza getirebileceği tek kişinin bile çıkmayacak olması.

Üçüncü dünyacı ateşli nutuklardan alkışı esirgemez kalabalıklarımız. Ama geleceğe yatırım yapacakları zaman da dünyanın en gerçekçi, en realist insanı kesilirler. Bakınız, Engin Altan Düzyatan pratiği.

Varisi Maduro, Chavez'in Ahmedinecad İran'ıyla yakaladığı duygusal ilişkiyi ‘başkanlık Türkiye'siyle kurabileceğini düşünüyorsa yanılıyor.

Bakanlık devir teslimlerinde dünyaya verilen mesajlara bakın anlarsınız.

Yeni dönemin havası, küresel düzenle daha çok entegre olmak, piyasa kurallarına daha sıkı bağlılık ve hayatın gerçekleriyle kavgadan daha çok kaçınmak. Üzgünüm yani hazret!