Barış Atay'ın DT yalanı

PKK'nın siyasi kanadı HDP milletvekili Barış Atay, sosyal medyada Devlet Tiyatrolarının kapatıldığı yalanın provokasyonunu yaptı.

Barış Atay'ın DT yalanı
Barış Atay'ın DT yalanı
Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ardından çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi'nin özel yasaları lağvedildi. Cumhuriyet Gazetesi ve benzerleri bu kararnameyi 'Devlet Tiyatrolar kapatıldı' şeklinde duyurdu.

'Devlet Tiyatroları kapatıldı' haberine yalanlama geldi. Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce, devlet tiyatrolarının kapatılmasının söz konusu olmadığı belirtilerek, 'Yapılan düzenlemelerin kurumların kapatılmasıyla ilgili gibi gösterilerek, haberleştirilmesi ve kamuoyunda 'Devlet tiyatroları artık yok' algısı oluşturmaya çalışmak tamamen art niyetli bir zihniyetin ürünüdür.' değerlendirmesi yapıldı.

Bu açıklamaya rağmen CHP'nin, terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'yi desteklemesiyle Meclis'e giren terör sevici Barış Atay, Twitter hesabından  Devlet Tiyatrolarının kapatıldığı yalanın provokasyonunu yaptı.

Terör sevici Atay, 'Tiyatroları da kendine bağladı ama kültürel iktidarı bu şekilde ele geçiremeyecek.Sanat; iktidara yamanan şahıslarla olmaz ve sanat ve sanatçı asla boyun eğmez, eğmeyecek!' paylaşımıyla yine ortalığı karıştırmaya çalıştı.

Barış Atay'ın DT yalanı

Barış Atay'ın DT yalanı'Devlet Tiyatroları kapatıldı' haberine yalanlama