Somali'de Eş-Şebab'dan ABD Askerlerine Saldırı Açıklaması 1 Ölü, 4 Yaralı

Güneybatı Somali’de Eş-Şebab terör örgütünün saldırısı sonucu ABD Özel Operasyon Güçleri’ne bağlı 1 askerin öldüğü, 4 Amerikan askerinin de yaralandığı bildirildi.

ABD’li yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Jamaame kasabası yakınındaki küçük bir ileri karakolda Somali askerlerinin Eş-Şebab unsurları tarafından hafif silahlar ve top atışına tutulduğu sırada Amerikan askerlerinin de Somali askerlerinin yanında olduğu kaydedildi. Amerikan askerlerinin silahlı keşif uçağı ile desteklendiği saldırı sırasında ABD Özel Operasyon Güçleri’ne bağlı 1 askerin öldüğü, 4 Amerikan askerinin de yaralandığı bildirildi.

ABD’nin Afrika Kuvvet Komutanlığı, yaralanan 4 askerin birinin olay yerinde tedavisinin yapıldığını, diğer 3 askerin ise tahliye edildiğini açıkladı.

800 Somali ve Kenya askerinin Mogadişu’nun güneydoğusunda birkaç günlük operasyon düzenlendiği ifade edildi. Eş-Şebab terör örgütünün Doğu Afrika’da on yılı aşkın bir süredir Amerikan güçleri ile savaştığı kaydedildi. Geçen Mayıs ayında da bir ABD deniz komandosunun öldürüldüğü, 2 görevlinin de yaralandığı hatırlatıldı.

Saldırıyı El Kaide ile bağlantılı terör örgütü Eş-Şebab üstlendi. Somali’de çoğu mavi bereliler, deniz akıncıları ve deniz komandolarından oluşan yaklaşık 500 ABD askeri görev yapıyor. Eş-Şebab örgütü, önceki gün de Baidoa yakınlarında Somali Milli Ordusu’nun bir üssünü basmış ve başkent Mogadişu’nun Huriwa bölgesinde birkaç Somali askerini pusuya düşürmüştü.
Kaynak: İHA