Munzur Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Munzur Üniversitesi, 2017-2018 akademik yılında mezun olan bin 600 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Munzur Üniversitesi kampsunde düzenlenen törene, Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, kurum müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Sonel, mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Munzur Üniversitesinin kent için en önemli kurumlardan biri olduğunu vurgulayan Sonel, "Bizler hem Tunceli Valiliği hem de Tunceli Belediyesi olarak Munzur Üniversitesiyle her zaman işbirliği içerisindeyiz. Kıymetli rektörümüzle birlikte sizlere bu şehirde daha güzel nasıl imkanlar sunabilirizin gayreti içerisindeyiz ve böyle devam edecek. Siz ömrünüzün en güzel yıllarını Tunceli'de geçiren ve bugün mezun olan öğrencilerimizden isteğimiz, gittiğiniz yerlerde Tunceli'nin gönül elçiliğini yapmanızdır." diye konuştu.

Rektörü İpek ise, Munzur Üniversitesinin kuruluşunun 10. yılında 6. döneminde yaklaşık bin 600 öğrenciyi daha mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Munzur Üniversitesini bölgenin en önemli üniversitelerinden biri haline getirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden İpek, şunları söyledi:

"Üniversitemiz için yaklaşık 100 metre kapalı alan inşaatı tamamlandı ve bir o kadar da kapalı alan inşaatı devam ediyor. Bu inşaatlar 2019 yılında tamamlayarak hizmete açacağız. Üniversitemiz, çevre düzenlemeleri, sosyal tesisleri, derslikleri, kapalı alanlarıyla bölgenin en önemli üniversitelerinden bir olma yolunda emin adımlarla büyüyor. Biz sadece kapalı alanlar inşa etmiyoruz. Burayı tercih eden öğrencilerimize de ailelerin gözü arkada kalmaması için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Çünkü insana yapılan yatırım bu ülke için en büyük yatırımdır. Bu dönem mezun ettiğimiz öğrencilerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından program Alevi Dedesi Hüseyin Erdoğan'ın duası ile devam etti.

Mezun olan bin 600 öğrenciye belgelerinin verilmesi ve müzik dinletisi ile program sona erdi.

Kaynak: AA