Bakan Yardımcısı Ceylan, TOKİ İnşaatını İnceledi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan: 'Bu proje bittiğinde burada yeni bir yaşam merkezi oluşacak'.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karabük'te emekliler için yaptırılan konut projesi tamamlandığında, kentte yeni bir yaşam merkezi oluşacağını söyledi.

Ceylan, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ve Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut ile Karabük'te emekliler için Belen köyü mevkisinde projelendirilen TOKİ konutları inşaatını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ceylan, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

TOKİ'nin Karabük'te özel bir proje uyguladığını ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"İlk defa Hazine arazilerinde değil vatandaşların özel mülkiyetini kamulaştırarak böyle bir projeyi gerçekleştirdi. Çalışmalara başlanalı 1,5-2 ay daha olmamışken 8 blokta inşaat hızla devam ediyor. Toplamda 56 blok olacak şekilde çalışmaların devam ettiğini gördük ve inşallah 2 yıl içinde tamamlanacak. Resmi mukaveleye göre 2020 yılında teslim edilecek. Müteahhit firmada çok güçlü bir şekilde şantiyesini kurmuş ve çalışmalarına devam ediyor. Bu proje bittiğinde burada yeni bir yaşam merkezi oluşacak. Karabük'te bu tarafa doğru büyüyecek. Ben şimdiden tüm emeklilerimize bu güzel hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

- "Verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik"

AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz de AK Parti olarak şimdiye kadar verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini belirtti.

"Emeklilere konut yapacağız" dediklerinde, "Bunlar emeklilerin duyguları ile oynuyor, oy almak için bunu yapıyorlar." denildiğini hatırlatan Altınöz, şunları kaydetti:

"Ancak bugün burada gördüğümüzde bin 144 konut ile ilgili bir ay gibi bir süre olmasına rağmen 8 blokta ciddi bir çalışma var. 56 blokta yaklaşık 750 gün gibi sürede bitirilecek ve Karabük yeni bir mahalle kazanacak. Belen köyü sakinleri de bu alanın kamulaştırılmasında direk uzlaşmaya giderek böyle bir katkıda bulundular. Onlara da buradan sizler vasıtasıyla tekrar teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA