'Sanayi 4.0 Devrimini Genç Nesillerle Bu Ülkeye Getireceğiz'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: 'Bilginin kaynağına ulaşarak, onu üretime dönüştürerek, ticarileştirerek, ülkemizin kalkınmasına fırsat sağlayacak nesiller yetiştirmek zorundayız. Sanayi 4.0 devrimini genç nesillerle bu ülkeye getireceğiz' 'Otomotiv Test Merkezi'nin her türlü evrakı tamamlandı, ihalesi yapıldı. Hem savunma sanayinin araçlarının hem otomobillerin testini burada yapacağız'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bilginin kaynağına ulaşarak, onu üretime dönüştürerek, ticarileştirerek, ülkemizin kalkınmasına fırsat sağlayacak nesiller yetiştirmek zorundayız. Sanayi 4.0 devrimini genç nesillerle bu ülkeye getireceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Yenişehir Belediyesinin, Şehit Yunus Bal Ortaokulu'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti kadrolarının 24 saatini milletin hizmetine sunduğunu, Türkiye'nin AK Parti ile adeta kabuk değiştirdiğini belirtti.

Hakan Çavuşoğlu, "Geçmiş dönemlerde tabu olarak kabul edilen, insanların ağzına almaktan ürktüğü konulara neşter vurduk. Operasyonu yaptık ve milletin hizmetine sunduk. Onların demokratik standartlarını geliştirdik. Türkiye'yi eksiksiz demokrasi yolunda koşar adımlarla ilerletmeye başladık." diye konuştu.

AK Parti'nin hizmet heyecanının bitmediğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Allah nasip ederse 24 Haziran'dan itibaren sizlerin kıymetli oylarıyla göstereceğiniz teveccüh neticesinde her türlü badireye, tuzağa, saldırıya, girişime, sokak hareketlerine, terör kuşatmasına karşın ülkeyi 16 yılda 3,5 kat büyütmüşsek, önümüzdeki 5 yılda 3 kat daha büyüteceğiz. Çünkü artık eski sistemin sendromları ve komplikasyonlarıyla uğraşmak bir tarafa tamamen kendi işine odaklanacak, seçimden tek başına iktidar çıkacak, çift başlılık ortadan kalkacak. Hızlı ve etkin kararların alındığı, gelecek nesillerin teknolojik altyapıyla mücehhez kılındığı ileriye büyük bir ufka, muasır medeniyet seviyesine doğru hedefe kilitlenmiş kadrolar olarak biz, bu işe hazırlıklıyız."

"Türkiye, sürekli kan kaybetti, patinaj yaptı, olduğu yerde saydı." diyen Hakan Çavuşoğlu, son 16 yılda ülkenin her yıl ortalama yüzde 5,7 büyüdüğünü, daha önceki dönemlerde bunun 4,7 olduğunu hatırlattı.

- "Bizim kaynağımız sadece millet"

Çavuşoğlu, yapılamaz denilen ne varsa milletin hizmetine sunduklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Yola çıkarken üç şeyle mücadele edeceğimizi söyledik, yoksulluklar, yolsuzluklar ve yasaklar. Bizim kaynağımız sadece millet. Beşeri kaynağımızı tahkim etmek, bu ülkenin kalkınmasına fırsat olmasını sağlamak için özellikle eğitime yöneldik. Geçmişte 50-60 kişilik sınıflarda üst üste eğitim almaya çalışan genç kardeşlerimiz ve bizim nesillerimiz... Şimdi sınıf ortalamaları 30'lara geldi. Bazı yerlerde daha da düşük. Son 16 yılda 585 bin öğretmen ataması yaptık. Okuma yazma seferberlikleriyle milletin okuma yazmasını sağladık."

Nitelikli nesiller için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bilginin kaynağına ulaşarak, onu üretime dönüştürerek, ticarileştirerek, ülkemizin kalkınmasına fırsat sağlayacak nesiller yetiştirmek zorundayız. Sanayi 4.0 devrimini genç nesillerle bu ülkeye getireceğiz. Dijitalleşmiş bir Türkiye'yi gelecek nesillerle sağlayacağız. Onun için önümüzdeki dönemde 2002'de başladığımız kaliteli eğitim standartlarını daha da uç noktaya taşımak zorundayız. Allah'ın izniyle de taşıyacağız." dedi.

Bursa'dan geçecek hızlı trenin test sürüşlerinin 2019'da başlayacağı bilgisini veren Çavuşoğlu, "Otomotiv Test Merkezi'nin her türlü evrakı tamamlandı, ihalesi yapıldı. Hem savunma sanayinin araçlarının hem otomobillerin testini burada yapacağız. Yenişehir büyüyor, ilçenin değeri artıyor, bir cazibe merkezi haline geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Kaymakam Suat Seyitoğlu ve şehit Yunus Bal'ın ailesi ile açılış kurdelesini kesti.

İznik ilçesinde esnaf ziyaretinde de bulunan Çavuşoğlu, vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA