İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Londra Ziyareti Protesto Edildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İngiltere ziyaretini protesto etmek üzere Filistin Dayanışma Kampanyası tarafından Londra’da İngiltere’nin Başbakanı Theresa May’in evinin bulunduğu Downing Street’deki protesto toplantısına yüzlerce kişi katıldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Londra Ziyareti Protesto Edildi
Göstericiler ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını protesto sırasında İsrail’in 60 Filistinliyi şehit etmesini de protesto etti. Gazze’nin İsrail sınırında yürüttüğü, Büyük Geri Dönüş ve ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması sırasında Filistinlilerin gösterilerine karşı şiddet kullanan İsrail askerleri, 60 Filistinliyi öldürmüş ve 2 bin 700 kişiyi de yaralamıştı.

ABD’nin İran ile yapılan çok uluslu nükleer anlaşmasından çekilmesiyle sebebiyle gerilen ilişkiler konusunda Netanyahu’nun bu nükleer anlaşma karşıtı anlayışı konusunda Theresa May ile görüşmek için Londra’ya geldi. Londra İran’la yapılan nükleer anlaşmaya bağlı kalmıştı.

İki lider İran’la ilişkiler de dahil dış politika, Brexit sonrası ticaret anlaşmaları ve savunma ve askeri alanlarda muhtemel anlaşmalar konusunda görüştü. Netanhayu’nun Londra’ya gelmesi Başbakanlık binasının önünde toplanan Filistinli ve Filistin’le dayanışma içinde olanlar tarafından protesto edildi.
Kaynak: İHA