'Annem Varsa Ben De Varım' Kitap Okuma Projesi

Proje kapsamında il genelinde annesi ile birlikte en çok kitabı okuyan öğrenciler ödüllendirildi Düzce Valisi Zülkif Dağlı: 'Her öğrencimizin yıl boyunca 15 kitap okumasını hedeflemiştik. Bu sayının 18'e yükseldiğini gördük, hedefi aşmışız. Ortaya çıkan sayılar mutlu edici'

'Annem Varsa Ben De Varım' Kitap Okuma Projesi
Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Annem Varsa Ben de Varım" kitap okuma projesinin yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Düzce Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, proje kapsamında yıl içerisinde annesi ile en fazla kitabı okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine hediye verildi.

Toplantıda konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, "Annem Varsa Ben de Varım" kitap okuma projesinin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Proje sayesinde annelerin, çocuklarının eğitimine katkı sağladığını ifade eden Dağlı, şöyle konuştu:

"2010 yılının ilk eğitim-öğretim döneminde ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizle bu projeye başladık. Deneme sonunda projenin amacına ulaştığını gördük. Özellikle velilerimizden büyük talep aldık. Projeyi ortaokul ve liselere de yaydık. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında da il genelindeki okullara ulaştık.

Proje sayesinde öğrenciler kitap-aile ortamı ile tanıştı ve bu sayede dersleri de iyiye gitti. Aileler bu konuya büyük destek veriyor, bu destek bu projeyi geliştirmemizi sağladı. İlkokullarda başlayan bu proje, gelen destek ile ildeki tüm okullara yayılmış oldu. İnşallah bu proje, Türkiye geneline yayılır."

- "Sayılar mutlu edici"

Vali Dağlı, proje başlangıcında her öğrencinin yıl içinde ortalama 15 kitap okumasını hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sayının 18'e yükseldiğini gördük, hedefi aşmışız. Ortaya çıkan sayılar mutlu edici. Bu güzel bir veridir. Projemiz daha da genişleyerek büyüyecek. Ekim ayı itibarıyla da öğrencilerimizin tamamı, sıralarında yeni kitaplarını görecek."

Dağlı, projenin en önemli katılımcısı olan annelere de teşekkür etti.

İl genelinde "anne ile en çok kitap okuma" derecesi elde eden ilk, ortaokul ve lise öğrencilerine hediyelerini Vali Dağlı ile İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit verdi.

Toplantı sonunda, projeye katılan öğrencilerin yazdığı hikayelerin bulunduğu kitabın dağıtımı yapıldı.
Kaynak: AA