Adana'da Çarşı Ve Mahalle Bekçileri Yemin Etti

Adana'da 225 çarşı ve mahalle bekçisi yemin ederek göreve başladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bekçilerin yemin töreni, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

Vali Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, son 15 yılda devletin ve hükümetin güvenlik ve savunma alanlarında gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle birlikte, emniyet birimlerinin beşeri kabiliyetlerinin arttırılması amacıyla da önemli çalışmalar yapıldığını ve bunun devam ettiğini belirtti.

Adana'ya çarşı ve mahalle bekçisi için 600 kadro tahsisi yapıldığını ve sınavların ardından 225 çarşı ve mahalle bekçisinin yeminlerini ederek görev başı yapacaklarını ifade eden Demirtaş, bekçilere şöyle seslendi:

"Görev yapacağınız mahalleyi, sokağı, caddeyi karış karış, santim santim bilmeli, tanımalısınız. İlk iş olarak mahalle muhtarlarımızla, mahalledeki din görevlilerimizle, okullarımızdaki idarecilerimizle ve mahalle esnafıyla tanışın, kendinizi tanıtın. Zira mahalleyi tanımanızda, mahallenin hırsızını, arsızını, uğursuzunu bilmenizde, en büyük rehberleriniz bu kişiler olacaktır. Dolayısıyla mahalleyi tanıdıktan sonra da bu kişilerle daima irtibatta olunuz. Mahallenin huzurunu bozanları, muhtarlarımız ve emniyet güçlerimizle işbirliği içerisinde ilgili birimlere teslim ediniz. Özellikle adi suçlar, terör ve uyuşturucu ile mücadelenin en önemli unsurlarından birisi olacağınızı unutmayınız. Bulunduğunuz mahallede terör propagandası yapanlarla, 'torbacı' diye tabir edilen şahıslara asla göz açtırmayınız. Bu kişilerle ilgili olarak anında terör ve narkotik birimlerimizle irtibata geçiniz ve sorunun çözümünü sağlayınız."

Demirtaş, görevlilerin mahallelerdeki gençlerle iletişimi en üst seviyede tutmalarını, birlikte sosyal ve sportif etkinlikler organize etmelerini, onlara iyiyi, güzeli anlatarak rehberlik yapmalarını istedi.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bizi büyük millet, güçlü devlet kılan en önemli özelliğimiz, etle tırnak misali, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. İnsanımız, bizim için en kıymetli, en değerli varlığımızdır. Biliniz ki bu asil ve aziz milletin fertleri bugünden sonra sizlere de emanettir. Bu emaneti canınız pahasına korumak ise sizlerin, asli görevinizdir. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağınıza inanıyorum. O sebeple her birinizin bugünden itibaren Adanamızın emniyet ve güvenliğine güç katacağına yürekten inanıyorum.”

Konuşmanın ardından aldıkları eğitim sonucunda dereceye giren çarşı ve mahalle bekçilerine sertifikaları verildi.

Kaynak: AA