'Çevre Temizliği Ve Geri Dönüşüm' Yarışması

TBMM Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta: 'Bu doğal güzelliklerin resmini değil, aslını çocuklarımıza bırakmak için hep beraber mücadele ediyoruz'.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "Bu doğal güzelliklerin resmini değil, aslını çocuklarımıza bırakmak için hep beraber mücadele ediyoruz." dedi.

Milletvekili Balta, Ortahisar Belediyesince düzenlenen "Çevre Temizliği ve Geri Dönüşüm" yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'nin çevre sorunlarının çözümü için büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Dünya Çevre Günü'nü de kutlayan Balta, "Allah'ın bize bıraktığı bu doğal güzelliklerin resmini değil, aslını çocuklarımıza bırakmak için hep beraber mücadele ediyoruz. İnsanların, hayvanların her şeyin daha temiz bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. Burada en büyük görevi yapacak olan yerel yönetimlerdir." diye konuştu.

Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i de çalışmalarından dolayı kutlayarak, AK Partinin bundan sonra da çevre konusunda daha büyük adımlar atacağını kaydetti.

- "En temiz çevre anlayışını geleceğe taşımakla yükümlüyüz"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, en temiz çevrede yaşamanın herkesin anayasal hakkı olduğunu ifade etti.

Ortahisar'da her ay 900 ton atığın toplanarak geri dönüşüm merkezlerine gönderildiğini aktaran Başkan Genç, şöyle devam etti:

"En temiz çevre anlayışını geleceğe taşımakla yükümlüyüz. Temizlik işleri bizim görev alanımızdadır. Ama temiz çevre bilinci hepimizin sorumluluğundadır. Yeryüzünü geleceğe, çocuklarımıza bir miras olarak değil de onların emaneti olarak bırakma bilincinde olmamız lazım. Göreve geldiğimiz andan itibaren çevre müdürümüzle çok güzel bir ahenk yakaladık. İstiyoruz ki şehrimizin merkez ilçesi olan Ortahisar'ımız en temiz ilçe olsun"

Konuşmaların ardından hanımlar arası bitkisel atık yağ toplama, geleneksel okullar arası atık pil toplama ve ortaokullar arası Ortahisar'da çevre temizliği ve geri dönüşüm konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Kaynak: AA