AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin Yerel Medya Mensupları İle Buluştu

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yerel Medya Buluşmaları” kapsamında yerel medya mensupları ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin Yerel Medya Mensupları İle Buluştu
Ankara’da düzenlenen toplantıya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Kırıkkale, Çankırı, Karabük ve Kastamonu’dan da gazeteciler katıldı.

Şahin, yerel medyanın sorunlarının çözülmesi için atılacak adımların yanı sıra, seçim süreci ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili merak edilen tüm konulara açıklık getirdi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, 8 ilden 100’e yakın gazeteciye hitaben yaptığı açılış konuşmasında "BYEGM olarak bu toplantıları gerçekleştirmeye karar verdik çünkü çok kritik bir seçim arifesindeyiz. Ülkemiz ve bu ülkenin fertleri olarak bizler, yepyeni kavramlarla tanışacağız. Türkiye’nin yönetim sisteminin değişeceği bu seçimden önce yerel medya mensuplarının doğru bilgiye olan ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimine kısa bir süre kaldığını vurgulayarak, "Çok yoğun ve ramazanın ruhuna, bereketine uygun bir kampanya gerçekleştiriyoruz. Sahaya indiğimizde çok iyi bir tabloyla karşılaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha cumhurbaşkanı olarak seçecek ve güçlü bir meclis grubuyla ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Seçimin ardından geride kalacak sistemin 1982 anayasasının getirdiği çarpıklıklara sahip olduğunu söyleyen Şahin, bu sistemin darbelerin, 17-25 Aralık yargı hadiselerinin, Gezi olaylarının ve vesayet odaklarının Türkiye’yi yürüdüğü yoldan saptırma çabalarının yegane sebebi olduğuna işaret etti. Şahin, "24 Haziran’dan sonra bürokrasi azalacak ve yapılmak istenenler çok daha hızlı bir biçimde yapılacak. Her türlü vesayetin ortadan kalktığı bir sisteme geçeceğiz" dedi ve yeni sistemle millet iradesinin kamu yönetimine daha güçlü bir şekilde yansıyacağının altını çizdi.

Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından milletin vicdanında oluşan ittifakı siyaset sahnesine taşıdıklarını da anlatarak "Bu ittifakla seçime gidiyoruz. Karşımızdaki ‘Yaptırmayız, yıkarız, durdururuz’ diyen ittifakı ben ‘Yıkım İttifakı’ olarak tanımlıyorum" diye konuştu.

Toplantının bir saatten uzun bir bölümünü gazetecilerin sorularını yanıtlamaya ayıran Şahin, yerel medya şartlarının iyileştirilmesine yönelik taleplerin hızla değerlendirileceğini belirtti.

Şahin, "Özellikle 15 Temmuz’da Anadolu medyasının nasıl çalıştığını, neler yaptığını çok iyi gözlemledim. Yerel medyanın gücünü sahada görüyoruz. Sorunlarınızın çözülmesi için tüm adımları atacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının ardından iftar yemeği ile devam eden organizasyona BYEGM Basın Yayın Dairesi Başkanı Habib Kaya, Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Yılmaz Karaca, Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Seki, Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Kaya ile bölgesel gazetecilik cemiyetlerinin başkanları ve Basın Kartı Komisyonu üyeleri de katıldı.

Kaynak: İHA