Yalova'dan Kısa Kısa

Altınova Belediyesi, tersaneler bölgesinde asfaltlama çalışmalarının başladığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Altınova Tersane Bölgesi'nde 4,5 kilometrelik hatta 15 metre genişliğinde başlayan asfalt çalışmalarının 3 ayda tamamlanacağı belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin bölgede PMT serim çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilerek Ramazan Bayramı'na kadar binder tabakasına ilk asfaltın dökülmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Asfalt çalışması öncesi Fen İşleri ekiplerince 4 kilometrelik tersane yolunun kaldırım çalışmasının tamamladığı aktarılan açıklamada, 38 bin metrekare kilit taşı, 8 bin 800 metre bordür, 4 bin 200 metre yağmur suyu oluk taşı montajı gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınova Belediyesi Fen İşleri Amiri İnşaat Mühendisi Kubilay Karaca, "Yol düzenleme çalışmalarının dışında tüm kanalizasyon hattı bakımları ve yol kenarı yağmuru suyu drenaj kanalı hattı çalışmalarına yapıldı. Bin 225 metrelik kanal çalışmaları ve denize drenajları tamamlandı. Tüm yol hattı boyunca açık olarak tasarlanan yağmur suyu hattı geçiş noktalarında kapalı künk olarak geçilmiştir." ifadesi kullanıldı.

- Yalova'da fırınlar denetlendi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda kontrol ekiplerinin kentteki fırınlarda denetim yaptığını bildirdi.

Açıklamada, denetimlerde çalışanların hijyen koşullarına uyup uymadığı, gramaj, un depoları, hamur imalathaneleri ve pide yapımında kullanılan malzemelerin temizliğinin kontrol edildiği belirtildi.

Gıda kontrol ekiplerince yapılan denetime katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar'ın fırınlarda üretim, depo ve satış reyonlarını inceleyerek iş yeri yetkilileri ve sektör çalışanlarıyla sohbet ettiği kaydedildi.

Parıldar'ın görüşlerine yer verilen açıklamada, "Gıda denetim ekiplerimiz halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla özellikle ekmek başta olmak üzere tüketiminin artış gösterdiği ramazan ayında et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri işleyen üretim yerlerinde işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolama şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda daha sık denetim yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA