Başkan Altay Açıklaması 'Mahalle İftarlarında Birlik Ve Beraberliğimizi Pekiştiriyoruz'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mahalle iftarları kapsamında Meram’a bağlı Alavardı, Dedekorkut, Armağan, Melikşah, Necip Fazıl ve Aşkan Mahallelerinin sakinleriyle buluştu.

Başkan Altay Açıklaması 'Mahalle İftarlarında Birlik Ve Beraberliğimizi Pekiştiriyoruz'
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarlarına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Meram İlçesi Alavardı, Dedekorkut, Armağan, Melikşah, Necip Fazıl ve Aşkan mahallelerini buluşturan iki ayrı iftar programında mahalle sakinleriyle tek tek selamlaşan ve Ramazan aylarını tebrik eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Mahalle iftarları, Konya’nın çok güzel geleneklerinden birisi. Bizler de devam ettiriyoruz. Bu manzara hakikaten hem Ramazan’a hem de Konya’ya çok yakışıyor. Konya Ramazan’ın en güzel yaşandığı şehirlerden birisi. Adeta şehir olarak oruç tutuyoruz. Ramazan’ın birlik ve beraberliğini de mahalle iftarlarında aynı sofralarda paylaşıyoruz. Ne güzel çocuklarımız, babaanneler, anneanneler, teyzeler ve komşularımızla birlikte hep beraber iftar ediyoruz. İnanıyorum ki Ramazan denince çocuklarımızın zihinlerinde Büyükşehir Belediyemizin mahalle iftarları da çok önemli bir yer tutacak. Çünkü bu manzara ve bu güzellik, Konya özelinde ve Konya’ya çok yakışan bir güzellik” dedi.

2 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi ile Konya’nın çok güzel bir gün geçirdiğini dile getiren Altay, “Konyalılar Cumhurbaşkanımızı çok büyük bir coşku ile karşıladı. O da buradan çok mutlu ayrıldı. Hepinize ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



"Ramazan’da şehrimizde misafir öğrencileri de unutmayalım"

Mahalle iftarına katılan öğrencilerle de yakından ilgilenen Başkan Altay, “Bu mahalle iftarında öğrencilerin çok olduğunu gördüm. Mahalle sakinlerinden ricam, evde bir kap yemek pişerse öğrencilerimiz de bundan nasiplenir ve bereketlenir. Ramazan’da herkese yetecek kadar nimet var. Onun için öğrencilerimizi de Ramazan’da unutmayalım. Konyalıların öğrencileri sevdiğini ve onlara sahip çıktığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

İftar programına katılan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, Konya’da örnek bir Ramazan ayı yaşandığını belirterek, kurdukları iftar sofralarında mahalle sakinlerini buluşturan belediye başkanlarına teşekkür etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, iftara katılan vatandaşların Ramazanını tebrik ederek, Konya’nın yeşil incisi Meram’da gelişimi sağlamak üzere pek çok büyük adım attıklarını, Meram’da yeni çekim alanları oluşturduklarını kaydetti.



Başkan Altay, teravih sonrası vatandaşlarla buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iftar programlarının ardından Selçuklu Süleyman Çelebi Cami’nde teravih namazı sonrası cami cemaati ve mahalle sakinleriyle buluştu. Başkan Altay’ın yanı sıra önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mehmet Akif Yılmaz, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, mahalle sakinlerinin Ramazanlarını tebrik etti.
Kaynak: İHA