1. Mersin Yat Yarışları Sona Erdi

Doğu Akdeniz kıyılarında ilk kez düzenlenen yarışmaya 10 tekne ve 60 sporcu katıldı.

Türkiye Yelken Federasyonu'nca bu yıl ilk kez düzenlenen İçel Yat Yarışları sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz kıyılarında ilk kez düzenlenen yarışmaya, 10-20 metre arası D-1,D-2 ve D-3 kategorilerinde 10 tekne ve 60 sporcunun katıldı.

İçel Marina'nın ev sahipliği yaptığı 2 gün süren yarışmada, D-1 kategorisinde İçel Yelken Akademi takımından Oytun Çalışlar birinci olurken, Hotler takımından Mert Pozcu ikinci, İçel Yelken Akademi takımından Fırat Kındı üçüncülük elde etti.

D-2 kategorisinde de Andor takımından Derya Yalgın birinci, Efe Aras takımından Hakan Uysal ikinci ve Bukle takımından Buğra Reha Sakınç üçüncü oldu.

D-3 kategorisinde ise Rozita takımından Ersin İlkiriloğlu birinci, İçel Rota takımından Feridun Çatık ikinci ve Afilli takımından Nazım Önal üçüncü olma başarısı gösterdi.

Dereceye giren takım ve sporculara ödülleri, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, İçel Deniz Ticaret Odası (MTDO) Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş İçel Marina Genel Koordinatörü Cengiz İnangül ve Türkiye Yelken Federasyonu İçel İl Temsilcisi Özgür Özcan tarafından verildi.
Kaynak: AA