Bitlis'te Yaz Spor Okulları Açıldı

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından kentte başlatılan yaz spor okullarının açılışı yapıldı.

8 Ağustos Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programla açılışı yapılan yaz spor okullarına kayıt yaptıran öğrenciler, farklı spor alanlarında eğitim almaya başladı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz spor okullarına rekor başvuru yapıldığını ve bu eğitimin 2 ay boyunca devam edeceğini söyledi.

Spor ile çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracaklarını aktaran Elkatmış, şöyle konuştu:

"Bitlis ve ilçelerinde 26 ayrı branşta yaz spor okullarımızı açtık. Yaklaşık 2 ay boyunca çocuklarımıza çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki haftalarda inşaatı devam eden yarı olimpik yüzme havuzumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Yaz spor okullarına kayıt yapan gençlerimizi aynı zamanda yüzme kurslarına da kaydedeceğiz. Yaz spor okullarımızda yeni atanan antrenörlerimizden dolayı büyük bir rağbet var. İl ve ilçelerimizde olmak üzere bugüne kadar 6 bin 400 gencimiz başvuru yaptı. Bitlis ve ilçelerimizde 24 tesisimiz mevcuttur. Bunların 11 tanesi spor tesisidir."

Elkatmış, bu tesislerimizde gece gündüz demeden, mesai gözetmeden çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.

Eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından çocukların daha güzel vakit geçirmesi için yaz spor okullarına geldiğini belirten Elkatmış, bu spor okullarının özellikle çocukların kötü alışkanlıklar edinmemeleri için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, kayıtların önümüzdeki hafta da devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA