'Türkiye'de Yeni Bir Dönem Başladı'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

Ülkü, yaptığı açıklamada, seçimlerde istikrar, demokrasi ve refah beklentisinin kazandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Başkan" seçildiğini aktardı.

Yaz aylarında yapılmış bir seçim olmasına rağmen yoğun bir katılım olduğunu bildiren Ülkü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Recep Tayyip Erdoğan'ın kalkınma ve refah seviyesini yükseltme amacıyla yapacağı yeni çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

Seçim süreci öncesi Türkiye düşmanlarının dış ve iç saldırılarının arttığını ve ekonomik kriz dayatması ile halkın korkutulmaya çalışıldığını vurgulayan Ülkü, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı seçim süreci öncesi ülkemizde oluşturulan gerginlik, dayatma ve kriz ortamı, halkın iradesi ile 24 Haziran günü son buldu. Seçim sonucunda halkımız, AK Parti'nin geçmiş dönem politikalarına, ekonomik performansına ve sağladığı istikrara onay vermiştir. Seçim sonuçlarının bu şekilde gerçekleşmesinin ana faktörleri, halkın istikrar ve kalkınmanın devamını istemesi, kamu hizmetleriyle sosyal politikalardan memnuniyeti, güçlü bir tek parti hükümeti modeli isteğidir. Yeni bir hükümet ve çoğunluğu değişen yeni bir TBMM seçilmiş, Türkiye'de yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönemde, iktidar ve muhalefet partileri, ekonomik, sosyal ve dış politikaları meselelerini sağduyulu bir şekilde ortak payda altında buluşarak yürütmelidirler."

Kaynak: AA