Yağışlar Barajlardaki Su Rezervini Artırdı

Denizli'de barajlardaki doluluk oranı yağışlar dolayısıyla arttı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ölçümler sonucu Denizli'de bulunan baraj ve göletteki su rezervlerinin arttığı belirtildi.

Denizli'de özellikle son zamanlarda etkili olan yağışların tarım ürünlerinde olumsuz etkilere yol açmasının yanında, kentteki baraj ve göletleri olumlu yönde etkilediği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denizli'nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları son yağışlarla yükseldi. Artış oranı en fazla Buldan ilçemiz Yenicekent Mahallesi'nde bulunan Cindere Barajı'nda tespit edildi. Cindere Barajı'ndaki doluluk oranının yüzde 98 oranında olduğu belirlendi. İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajında ise doluluk oranının yüzde 93 oranında, Işıklı gölünde yüzde 65,9 oranında ve Adıgüzel Barajının da yüzde 35,6 doluluk oranında olduğu belirlendi.

Işıklı Gölündeki su hacmi 14 Haziran'da 151 milyon metreküp iken 20 Haziran'da 4 milyon metreküp artışla 155 milyon metreküpe, yine aynı tarihler arasında Adıgüzel Barajındaki su hacmi ise 379 milyon metreküp iken 3 milyon metreküp artışla 382 milyon metreküpe ulaşmıştır."

Kaynak: AA