Eğitim-Bir-Sen'den Cumhur İttifakı'na Destek

EğitimBirSen Muş Şubesi Başkanı Mahir Barışan: 'Artık eski Türkiye geride kaldı, bunun 24 Haziran'da taçlanması gerekir'.

Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi Başkanı Mahir Barışan, geçen yıl yapılan anayasa değişikliği halk oylamasında "evet" diyerek, 24 Haziran'ın yolunu açtıklarını ifade ederek, "Artık eski Türkiye geride kaldı, bunun 24 Haziran'da taçlanması gerekir." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi İl Divan Toplantısı Atatürk Parkı'nda yapıldı.

Şube Başkanı Barışan, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin zor süreçlerden geçtiği dönemlerde sendikalarının her zaman üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Sendikalarının, Türkiye'de millet iradesinin yerleşmesi ve millete egemenlik yolunun açılması için hiçbir zaman inisiyatif almaktan çekinmediğini dile getiren Barışan, şunları kaydetti:

"Ülke zorlu bir süreçten geçiyor, bunun farkındayız. Bunun için 16 Nisan'da 'tercihimiz evet' diyerek 24 Haziran'ın yolunu açtık. Biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekledik. Dedik ki 'bir daha 1,5 yılda bir hükümet düşmesin, 27 günde bir hükümet değişmesin.' Yönetsel istikrar, ekonomik istikrar istedik. Sabit gelirliler olarak, ekmeğimiz istikrar dönemlerinde büyüyor, istikrarsızlık ve antidemokratik ortamlarda eriyor. Artık eski Türkiye geride kaldı, bunun 24 Haziran'da taçlanması gerekir."

Toplantıya AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı da katıldı.
Kaynak: AA