Uyuşturucu Satıcılarına Hapis Cezası

Adana’da 1 kilo 564 gram eroinle yakalanan ve haklarında dava açılan 2 kişiye, 18’er yıl hapis cezası verildi.

Adana’da 1 kilo 564 gram eroinle yakalanan ve haklarında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan dava açılan 2 kişi, 18’er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Savaş Adsız ve Şahin Yalvaç ile avukatları katıldı.

Adsız, suçlamayı kabul etmeyerek, “Yanlış yerde, yanlış zamanda bulunduğum için suçlu görünüyorum. Benim elimde içinde uyuşturucu olan çanta yoktu. Benim Şahin ile bağlantım yoktur. Suçsuzluğumu ispatlayamamanın acizliği içindeyim. Hak etmediğim bir ceza verilecek." dedi.

Yalvaç da nakliyecilik yaptığını ve diğer sanık Adsız’ı tanımadığını belirterek, "Hiç kimseye siyah çanta vermedim. Beni polisler okey oynarken aldı. Uyuşturucu maddeyle ilgim yok. Nakletme suçunu da işlemedim. Bu olaya nasıl karıştırıldığımı da bilmiyorum.” diye savunma yaptı ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, her iki sanığa da "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan 18’er yıl hapis cezası verdi.

- Olay

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sokak Suçlarıyla Mücadele Bürosu Amirliği ekipleri, doğu illerinden temin edilen eroinin, 34 JC 4281 dorse plakalı 54 DF 298 plakalı çekiciyle Adana’ya getirildiği ve Belediye Evleri Mahallesi'nde bir evde saklandığı yönünde elde edilen istihbarat üzerine 15 Mayıs 2017’de Savaş Adsız'ın kaldığı eve operasyon yapmıştı.

Operasyon sonucunda, 3 paket halinde 1 kilogram 564 gram eroin ele geçirilmiş ve Adsız ile beraberindeki uyuşturucu maddenin nakledilmesini yaptığı belirlenen şoför Şahin Yalvaç tutuklanmıştı.
Kaynak: AA