İzmir'deki Cinayet Davası

Karabağlar'da amcasının eşini öldüren tutuk sanık ile olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Karabağlar ilçesinde, amcasının eşini öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık ile tutuksuz 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah Karakaş, tutuksuz yargılanan Ünal K, Hüseyin K. ile taraf avukatları katıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği, davaya katılma talebinde bulundu.

Hayatını kaybeden kadının ailesi, şikayetçi olmadıklarını ve davaya katılmak istemediklerini söyledi.

İddia makamı, derneğin talebinin kabulüne, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Abdullah Karakaş'ın avukatı Zeynel Değirmenci, müvekkilinin eyleminin sabit olduğunu, suçunu itiraf ettiğini belirterek, adli kontrol hükümlerinin uygulanarak tahliyesini istedi.

Derneğin katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanık Sadiye B. hakkında yakalama kararının infazının beklenmesine, Karakaş'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 10 Mayıs 2017'de, Bozyaka Mahallesi'nde Abdullah Karakaş, yaşadığı tartışmanın ardından amcasının eşi Safiye K'yi (28) silahla öldürmüştü.

Cumhuriyet savcısı, sanıklar Abdullah Karakaş'ın "tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürme, ruhsatsız silah bulundurma", Mehmet ve Hüseyin K'nin "tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürme suçuna azmettirme", Ünal K. ve Sadiye B'nin ise "tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürme suçuna yardım etme" suçlamalarıyla cezalandırılmasını istemişti.
Kaynak: AA