'Farkındayım Aldanmam'

'Sizin İçin Varız Projesi' kapsamında, 500 öğrenci 'Farkındayım Aldanmam' isimli tiyatro oyununu izledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 2018 ÇOGEP "Sizin İçin Varız Projesi" kapsamında, Ümraniye'deki Eyüboğlu Koleji Tiyatro Salonunda 500 öğrenci "Farkındayım Aldanmam" isimli tiyatro oyununu izledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, çocuk ve gençlerin ileride daha duyarlı bireyler olarak yetişmeleri için trafikte ve sosyal medya kullanımında farkındalığı oluşturmak amacıyla hazırlanan tiyatro oyunu sahnelendi.

Oyunda, trafikte emniyet kemeri kullanımın önemi, "Emniyet kemeri değil hayat kemeri, koltuğu değil hayata bağlar sizi" sloganı ile vurgulanırken aşırı hızın sebep olabileceği tehlikeler işlendi.

Proje kapsamında çocuklarda fahri trafik dedektifliği anlayışının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Ayrıca iki perde ve 45 dakika süreli oyun içerisinde internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanılmasını içeren mesajlar da veriliyor.

Oyuncuların tamamının Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelinin sahnelediği oyunun söz ve müziğinin Şube Müdürü Serkan Şahan'a ait olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA