Aquarius Gemisindeki Mülteciler İspanya'ya Ulaştı

İtalya’nın reddetmesinin ardından İspanya’dan aldığı davet üzere tekrar yola çıkan Aquarius Afrikalı mülteci gemisi, İspanya’ya ulaştı.

Aquarius Gemisindeki Mülteciler İspanya'ya Ulaştı
Geçtiğimiz günlerde İtalya’ya demir atmak için talepte bulunan ve ülkeden ret cevabı alan Aquarius Afrikalı mülteci gemisi, İspanya hükümeti tarafından davet edilmişti. Madrid’ten aldığı davet üzere tekrar yola koyulan Aquarius, ispanya’nın Valensiya limanına ulaştı. Göçmenleri limanda çevirmenler, doktorlar ve polislerden oluşan 2 bin 300 kişilik bir ekip karşıladı. Üst düzey tedbirler altında sağlık kontrolleri yapılan mülteciler, daha sonrasında ise kimlik tespitleri yapılmak üzere polis memurları tarafından kurulan çadırlara götürüldü.

Sınırlar Genel Müfettişi Bernardo Alonso yaptığı açıklamada, gelen mültecilere 45 günlük geçici bir oturma izni verileceğini ve sığınmacıların bu süre zarfında ve uluslararası koruma haklarından faydalanacağını dile getirdi.

Bununla birlikte Fransa’nın Cumartesi günü yaptığı, mülteci kabul duyurusu sonrası üzerine İspanyol yetkililerin mültecilere bu hakkı kullanmak isteyip istemediği sorulduğu aktarıldı. Mülteci kabulünde görev alan avukatların verdiği bilgilere göre, Fransa’nın teklifine en fazla ilgi gösterenler ise Cezayif ve Fas kökenli mülteciler oldu.
Kaynak: İHA